Tyto internetové stránky využívají cookies k ukládání informací na Vašem počítači. Cookies používáme výhradně proto, abychom mohli přizpůsobovat a měřit reklamy. Když na tomto webu na něco kliknete, vyjádříte tím svůj souhlas, že smíme pomocí cookies vylepšovat prostředí stránek.

Souhlasím |

KATEGORIE
INFO LINKA
Tel.: 777 743 748
info@extrafit.cz 
DORUČUJE
JSME NA FACEBOOKU
   
   Navštivte nás na Facebooku.
  Máme pro vás články a videa.
VIDEA NA FACEBOOKU











 Hudební produkce - moderování
 

        
  Prověřili jsme produkty v akci!

Lidé nejsou obézní nýbrž překyselení.

 "Pochopme nejprve skutečnost, teprve potom můžeme hledat příčinu."

                                                                                                               Aristoteles


Proč je vhodná pravidelná konzumace tekutého chlorofylu? Přinejmenším protože...

Lidé nejsou obézní, nýbrž překyselení!


Nadváha je problémem, s nímž se potýká populace v celosvětovém měřítku. Podle posledních propočtů CDC (The Centers for Disease Control and Prevention - národní Zdravotní ústav se sídlem ve Spojených státech) aktuálních příčin úmrtí ve Spojených státech dohání obezita v této zemi jako největší zdravotní hrozba velmi rychle tabák.

To vše má dalekosáhlé následky pro četnost výskytu srdečně cévních onemocnění a diabetu a pro mnoho dalších pustošících chorob přímo ovlivněných tělesnou hmotností. Se zvyšující se váhou vzrůstají zdravotní rizika diabetu a jeho komplikací. Děti s nadváhou jsou zvýšeně ohroženy celou řadou zdravotních problémů včetně diabetu 2. typu, jenž byl ještě před 30 lety u dětí chorobou zcela neznámou.

Více než polovinu úmrtí žen lze přičíst obezitě. Jen ve Spojených státech je nadměrná hmotnost každoročně zodpovědná za více než 325 000 předčasných úmrtí, tímto počtem je druhou příčinou hned za úmrtími spojenými s tabákem, který má za následek každoročně 430 000 mrtvých. Naproti tomu zatímco počet kuřáků zvolna klesá, obézních lidí přibývá!

Obezita a překyselení jsou jedno a totéž. Jdou spolu ruku v ruce. Tuk bychom za své zdravotní potíže vinit neměli, bez něj by byly ještě horší. Snížení tělesné hmotnosti některá zdravotní rizika omezí, ale dokud se nevypořádáme se základní příčinou, kterou je překyselení, cestu k dlouhodobému zdraví patrně nenalezneme. 

K největším nebezpečím obecně spojovaných s obezitou, jež zákonitě souvisí s překyselením, patří hyperglykemie (vysoká hladina glukózy - krevního cukru nad 11 mmol/l), hypoglykemie (snížená hladina krevního cukru pod přibližně 3,6 mmol/l), srdeční onemocnění, artritida, onemocnění jater, nemoci ledvin, kožní problémy a diabetes. 

Například artritida pramení z toho, že organismus využívá k navázání kyselin vápník. V kloubech se vápník následně usazuje v podobě mikrokalcifikací, díky nimž jsou ztuhlé a při pohybu bolestivé. Játra jsou v organismu hlavním filtrem toxinů včetně kyselin a jejich detoxikační kapacita je omezená. Pokud si s kyselinami neporadí játra, nastupuje další linie obrany – ledviny. Ledviny se rovněž pod velkou zátěží mohou přetížit. Jakmile k tomu dojde, organismus začne vylučovat toxiny kůži, což se projeví tvorbou akné, znaménky, vyrážkami, lupenkou, ekzémem a dalšími kožními chorobami.

Proč se tělo nerado zbavuje tuku?

Tuk lidem s překyseleným organismem paradoxně zachraňuje život. Tělo využívá tuk k tomu, aby na něj navázalo a neutralizovalo nadbytečné kyseliny, čímž chrání ostatní životně důležité tkáně a orgány od poškození toxiny. 

Navázané kyseliny mohou být buď vyloučeny z organismu, nebo uloženy. Uchovávání kyselin potažmo toxinů v tuku zabraňuje tomu, aby pronikaly do důležitých orgánů, jenže zásoby tuku jsou příčinou dalších dlouhodobých zdravotních problémů. Uvedené však vysvětluje, proč hubení lidé nejsou nutně zdravější než ti s nadváhou. 

Tuk je místem odkládání kyselin, které mohou u hubených rozkládat tělní tkáně a mít za následek vznik řady neduhů. Obecně platí, že čím kyselinotvornější životní styl a strava, tím obéznější člověk bývá. Jestliže organismus každý den čelí záplavě cukrů a kyselin má jedinou možnost jak se chránit – ukládat tuk, do kterého následně uloží odpad v podobě toxinů. 

Čím méně bude naše strava kyselinotvorná, tím štíhlejší budeme, jelikož tělo nemá potřebu ukládat tuk. Z toho vyplývá, že základním problémem není obezita, ale překyselení organismu. 

Je rovněž dobré vědět, že správný tuk v našem těle nás chrání. Například podkožní tuk izoluje vnitřní orgány a napomáhá termoregulaci. Tuk kolem kloubů, nervů a mezi svalovými vlákny chrání před poraněním. Tuk pomáhá také udržovat náležitou polohu některých orgánů například ledvin a je základní surovinou při tvorbě hormonů. 

To vše jsou důvody, proč je více než vhodné pomáhat svému tělu pravidelně udržovat vyrovnané vnitřní prostředí například každodenní konzumací tekutého chlorofylu.