KATEGORIE
INFO LINKA
Tel.: 777 743 748
info@extrafit.cz 
PLATBY
ThePay – Platba kartou, Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba
DORUČUJE
     
   Cena dopravy: 0 - 39 - 89 Kč
JSME NA FACEBOOKU
   
   Navštivte nás na Facebooku.
  Máme pro vás články a videa.
VIDEA NA FACEBOOKU











 Hudební produkce - moderování

              
       (Ne)natáčeli jsme v Číně!
 

        
  Prověřili jsme produkty v akci!
ZÍSKEJTE DALŠÍ PŘÍJEM

Jaká nebezpečí představuje překyselený organismus

                                                                            
Prostředí v našem tele by mělo být lehce zásadité (pH 7,4), avšak konzumace nevhodných poživatin, stres, napětí, smog, antikoncepce, léky, málo spánku, nadměrná fyzická aktivita i špatné dýchání a nezřídka opakující se nevhodné diety mají významný podíl na nežádoucím překyselení organismu. Překyselený organismus navíc usiluje o dosažení rovnováhy a k tomu využívá zásadité látky v těle nejčastěji vápník kosterního systému, což pro další tělesnou kondici není právě vhodné. 
Překyselený organismus rovněž ukládá tuky na určitých partiích těla, čímž znesnadňuje zdravý proces shazování přebytečných kilogramů. Také celulitida může být výsledkem ukládání kyselin do podkožního tuku. Chcete-li hubnout, měl by být redukční jídelníček upraven směrem k zásaditosti. Konzumovat bychom měli 70% zásadotvorných potravin a pouze 30% kyselinotvorných.

Zdrojem chlorofylu v produktu Liquid Chlorophyll je výtažek z vojtěšky, podobně jako u výrobku Alfalfa

Jde o čisté výrobky určené pro celoroční konzumaci rodiny. Liquid Chlorophyll má příjemnou příchuť a je vhodným řešením pro potlačení překyselenosti organismu a navození homeostáze.                                                 

Optimálním pro prostředí v lidském organismu je dosažení acidobazické rovnováhy či-li vyváženého stavu kyselin a zásad.

Pohyb jako součást terapie proti překyselení

Lidé nejsou obézní, nýbrž překyselení!

Proč se zabývat tématem překyselení organismu?

Přinejmenším proto, že se jedná o jeden z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů. Překyselení, jeho dopady a souvislosti nám často unikají.

Málokdo si dokáže uvědomit přímý vztah mezi možným dlouhodobým nadbytkem kyselin v organismu a zdravím. Zdraví, neboli stav bez nemoci, je totiž bezprostředně závislé na rovnováze kyselých a zásaditých látek v těle. Nadbytek kyselin způsobuje i zhoršuje většinu nemocí. Rovnováha prostředí v našem těle je cestou ke zdraví.

Co to znamená?

Podle významných světových autorů by téměř nebylo možno onemocnět, pokud bychom dokázali  li udržet správnou zásado-kyselou rovnováhu v organismu. Přinejmenším je možné se s přehledem vyhnout riziku degenerativních onemocnění. A co to znamená pro nemocné? Pokud je možno nastolit správný poměr kyselin a zásad v těle, je vždy možná náprava zdravotního stavu či dokonce vyléčení!

Překyselení organismu je v současném světě jedním z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů vůbec.

Měli bychom se obávat nejen překyselení žaludku, ale také patologického posunu hodnoty pH celého těla. Velmi diskutované okyselení způsobuje nemoci. Zbavuje tělo minerálů (vápník, sodík, draslík a hořčík) a získává je z vitálních orgánů a kostí. V důsledku dlouhodobého překyselení organismu dochází postupně k vážným zdravotním obtížím, které začínají tím, že tělo v zájmu udržení zásaditého prostředí odebírá minerály z jiných zdrojů v těle. Např. minerální látky - vápník, draslík, hořčík - odebírá ze životně důležitých orgánů a kostí, aby neutralizovalo kyseliny a snáze je vyloučilo z těla. Tím postupně ztrácíme látky, které nutně potřebujeme pro zdraví a sílu.

Je třeba pochopit, že vyrovnaný poměr kyselých a zásaditých látek v organismu člověka je pro dlouhodobou vitální kondici nutností.

Stav, kdy nás trápí různé neduhy, jsou nezřídka přímým důsledkem nerovnováhy v těle člověka. Každý jsem tudíž pánem své acido-bazické rovnováhy a tudíž zcela pravděpodobně spoluvytváříme své zdraví či se naopak podílíme na vzniku obtíží. Překyselený organismus zpočátku nebolí, a proto většina lidí bere na lehkou váhu udržování acido-bazické rovnováhy svého těla.

Výsledkem jsou přeplněné ordinace chronických pacientů bez vyhlídky na uzdravení, boom degenerativních onemocnění a alarmující statistiky.

Jak zjistit, že se náš organismus blíží acidifikaci čili překyselení?

Měřením pH.

Určení pH hodnoty moče odráží téměř přesně i stav tkáně a je přitom velmi snadno a levně proveditelné. Ideální hodnota tkáně leží mezi pH 7,4 až 7,5, bohužel běžná hodnota často dosahuje sotva 5,5. To znamená, že acidóza (překyselení) se stala pravidlem u většiny lidí.

Chemická měřící analýza je poněkud náročná a nákladná. 

Díky procesu odkyselování během noci je ranní moč nejkyselejší. Proto slouží jako měřítko. Pokud je její hodnota nižší než pH 7, musí být tělu odlehčeno dodatečným podáním zásaditých látek. Jak dalece důležitá je pro tělo hodnota pH 7,4, dokládá skutečnost, že překyselení krve by vedlo k fatálním následkům. Zdraví kojenci, živení mateřským mlékem, mají moč s  hodnotou pH 8 až 8,5.

K pravidelné kontrole míry kyselosti těla lze doporučit lakmusové papírky (přístroje na měření pH jsou cenově výrazně nákladnější). Je vhodné měřit si pH moči pravidelně a vždy při zjištění kyselé hodnoty pod pH 7 doplnit organismu zásaditou směs výrobkem liquid chlorophyll (tekutý chlorofyl). Vaše tělo vám za to poděkuje. Čím zásaditěji se budete stravovat, tím méně budete muset svému tělu dodatečně pomáhat.

Hodnotu pH organismu lze rovněž odvodit z hodnoty pH slin. U zdravého člověka je pH slin cca. 7,1. Pokud se po jídle objeví jakýkoliv odklon od této hodnoty, lze z toho rovněž usuzovat, že v těle došlo k překyselení.

Ranní moč bývá převážně kyselá, jelikož během noci se tělo snaží přebytečné kyseliny odstranit. Okolo 17. hodiny bývá naopak nejvyšší přísun zásaditých látek. Pokud je tomu jinak, je nejvyšší čas, abyste tělu pomohli.

Jaké jsou nejčastější příčiny překyselení?

Nesprávná výživa - mnoho nevhodné, málo vhodné stravy, nadvýživa (přetížení organizmu), příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, jedovaté látky, jedy z poživatin, insekticidy, pesticidy, herbicidy, potravinové přísady, konzervační barvící přísady, chlór v pitné vodě.
• Špatné stravovací návyky - nedostatečné žvýkání (podpora kyselinotvorného kvašení ve střevech).
• Nerovnoměrný poměr kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.
• Narušení střevní flóry (kvašení v tenkém střevě, zahnívání v tlustém střevě).
• Nedostatek tekutin (stoupá koncentrace kyselých odpadů zejména v tuku a v nervových a pojivových tkáních).
• Zloba a agrese, stres a nahromaděná duševní zátěž.

Objednat Liquid Chlorophyll

Jaké jsou následky překyselení?

Acidóza se dnes dává do souvislosti s většinou "civilizačních" chorob:
• rakovina,
• kardiovaskulární problémy,
• obezita a cukrovka,
• oslabení imunity,
• poškození volnými radikály,
• předčasné stárnutí,
• osteoporóza,
• nedostatek energie,
• únava.

Příčina okyselení našeho těla tedy spočívá rovným dílem v naší potravě, stresu a v metabolických procesech. Prostřednictvím lymfatického systému zatěžuje ledviny, které jsou schopny vylučovat nadměrné množství kyselin jen krátkou dobu. Stres díky adrenalinu účinnost alkalizace také snižuje. V souvislosti s okyselením je síť našich cév, která je dlouhá 96 000 metrů, neustále narušována. Vzhledem k tomu, že zprostředkovává spojení mezi všemi buňkami v těle, rozšiřuje se poškození do celého těla.

Jak nejsnáze porozumět acidobazické rovnováze.

Je nutné pochopit, že správný poměr kyselin a zásad v těle je pro naše zdraví naprosto nutné. Náš organismus to ví naprosto přesně, a proto s geniální přesností udržuje ve správném pH orgán, který považuje za nejdůležitější.

Krev!

Krev má pH 7,35 až 7,4 s velmi nepatrnými výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazněji snížila pod 7,35 může to mít pro člověka fatální následky. Jak jednoduché… Celá řada biochemických pochodů v těle je proto zaměřena na udržení pH krve a to i za cenu nesprávné funkce jiného orgánu. Krev má přednost!

Výsledkem překyselení je modifikované vnitřní prostředí, které otvírá cestu chorobám; mění se rovnováha pH, což rovněž ovlivňuje normální fyziologické procesy - odolnost těla se oslabuje. Pokud máme zdravé tělo, máme zásadité rezervy, aby nás chránily. Při překyselení dochází k narušení rovnováhy, naše zásadité rezervy se vyčerpávají, a tím oslabují tělo, což podporuje rozvoj nemocí.

V zájmu udržení zásaditého prostředí krve odebírá tělo zásadotvorné látky ze svých zásob na jiných místech.

Např. minerální látky - vápník, draslík, hořčík - odebírá ze životně důležitých orgánů a kostí, aby neutralizovalo kyseliny a snáze je vyloučilo z těla. Čímž postupně ztrácíme látky, které potřebujeme pro zdraví a sílu.

Podle Dr. Lyndy Farsetto, která se na Kalifornské Univerzitě (UCLA) zabývá acidobazickou rovnováhou, vede naše tělo boj s pochybným výsledkem, při kterém vyčerpává všechny své rezervy, což vede k poškození ledvin a jater - našich nejdůležitějších detoxikačních orgánů. Při studiu přibližně 100 starších osob bylo ověřeno, že v tukových tkáních skladujeme kyselé toxiny místo toho, abychom je prostřednictvím ledvin vyloučili. Tyto orgány tedy používáme k tomu, abychom se zbavili nákladu toxických látek. Naše tělo tak sice chrání své orgány před kyselým účinkem, avšak mezitím se v nás rozvíjejí různé neduhy a nemoci včetně rakoviny, cukrovky, máme problémy s klouby a vzniká mnoho dalších patologických stavů.

Jak si nejsnáze pomoci?

Začněme stravou.

Strava je zásadním (ne však jediným) z faktorů, jenž výrazně ovlivňuje stav ABR (acidobazické rovnováhy).

Naši předkové kdysi konzumovali pouze organické potraviny. Anorganické chemikálie, které jsou pro naše tělo neznámé, se poprvé objevily přibližně před padesáti lety ve stále rostoucím množství. Dnes je v naší potravě stále více a více přidaných látek: Konzervační látky, přípravky na zlepšení chuti, barviva a zahušťovadla, která jsou levná, ale neznáme jejich dlouhodobý účinek. Tyto chemikálie se neustále usazují v těle těch, kteří je konzumují, a jejich akumulace snižuje fungování a účinnost imunitního systému. Ve vážných případech mohou vyvolat rozvoj četných nemocí, například jistých autoimunitních chorob (imunitní systém napadá a poškozuje své vlastní orgány) a alergie, což je důsledek přepětí imunitního systému.

Zde si musíme uvědomit, že naše tělo si některé kyseliny vytváří samo a mnoho jich přijímá nevhodnou stravou. Avšak zásadité látky je nuceno přijímat pouze v potravě. To je skutečnost, která naznačuje, že převaha kyselin je u člověka pravděpodobnější než převaha zásad. Bohužel také moderní stravou do sebe dostáváme rovněž značné množství látek kyselých a kyselinotvorných. Je to dáno skladbou stravy, způsobem konzumace a také surovinami a postupy použitými k výrobě potravin.

Nesprávná výživa (mnoho nevhodné, málo vhodné stravy, nadvýživa), nedostatečné žvýkání (podpora kyselinotvorného kvašení ve střevech), příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, jedovaté látky, jedy z poživatin, insekticidy, pesticidy, herbicidy, potravinové přísady, konzervační a barvící přísady, chlór a další nečistoty v pitné vodě...), jsou nejhlavnější příčinou překyselení našeho organizmu.

Skladbu stravy a způsob konzumace jsme schopni jednoduše ovlivnit. Horší to bude se surovinami a postupy. Způsob úpravy surovin nahrává rovněž kyselinám. Zrno zbavené slupky a výrobky z něj, přeslazované, chemicky barvené, konzervované či jinak denaturované potraviny včetně konzumace jídel z fastfoodů nemohou být z hlediska ABR harmonickými potravinami.

Pro zdravý život je naprosto nezbytné, aby se v těle vyskytovalo dostatečné množství "zásobáren" naplněných minerály. Nacházejí se v kůži, ve vlasech i vlasové pokožce, v zubech, nehtech, kostech i kloubech a také v žilách.

Každodenní přísun "kyselin" v podobě kyselé nebo kyselinotvorné stravy, perlivých nápojů, stresu, starostí a úzkostí však vede k tomu, že tyto tak důležité zásoby minerálů jsou spotřebovány k neutralizaci těchto kyselin.

Proto je nutné kyselinotvorné potraviny ze své stravy vyloučit. Běžně se  stravující současník dostává do svého těla jen 40% minerálů a stopových prvků! Je zřejmé, že uvedený nedostatek neumožňuje organismu dosáhnout acidobazické rovnováhy.  Proto by pravidelné doplňování minerálních látek a stopových prvků mělo být samozřejmostí. Překyselení totiž zpočátku člověka nebolí.

Alkalizující potraviny

• Zelenina - Česnek, chřest, petržel, brokolice, dýně, mrkev, celer, cuketa, červená paprika, okurka, rajčata, fazole, cibule, modrozelené řasy, špenát, pýr, vojtěška, zelí, kedlubna, růžičková kapusta, salát, ředkvička, listy hořčice atd.
• Ovoce - Avokádo, grapefruit, citron, limonky, kokosový ořech atd.
• Tuky/oleje (lisované za studena) - Avokádový, kokosový, rybí, olivový a pupalkový olej, olej ze semen hroznů atd.
• Bílkoviny - Mateřské mléko, kozí mléko, sója, měsíční fazole, čočka, pohanka, jogurt, špalda, tofu, kaštany, lněné a dýňové semeno, tempeh, sezamové a slunečnicové semeno, mandle, kukuřičná kaše, klíčky atd.
• Další - Zásaditá voda, včelí mateří kašička, lecitin, probiotické kultury, sůl kamenná, mořská sůl, zelený čaj, bylinkové čaje, ženšen, kombucha, houby shitake (houževnatec jedlý) atd.
• Sladidla - stévie, čekanka.
• Koření - skořice, kari, zázvor, hořčice, chilli, pepř, kajenský pepř, bylinky atd.

S překyselení pomůže Liquid Chlorophyll

Okyselující potraviny

Ovoce - pomeranče, mandarinky, banány, meruňky, broskve, vodní meloun, ananas, mango, jablka, fíky, datle, papája, hrozny, rozinky.
• Obilniny - rýže, pšenice, amarant, kukuřice, ovesné vločky, pekárenské výrobky.
• Mléčné produkty - sýry (kravský a kozí), fermentované sýry, kravské mléko, máslo atd.
• Ořechy - kešu, para ořechy, arašídy, arašídové máslo, pekanové ořechy, lískové ořechy atd.
• Živočišné bílkoviny - hovězí, skopové, vepřové, krůtí, jelení maso, kapr, losos, tuňák, ústřice, škeble, krevety atd.
• Nudle (z bílé mouky) - dlouhé vlasové nudle, makaróny, špagety atd.
• Další  - vinný ocet, brambory atd.
• Léky a chemické látky - léky, drogy, pesticidy atd.
• Alkohol - pivo, víno, lihoviny
• Luštěniny - černé fazole, boby, čočka atd.
• Vody a šťávy - čištěná voda, destilovaná voda, voda filtrovaná reverzní osmózou, většina vody v lahvích.

Nezbývá tedy, než se důkladně zamyslet nad skladbou našeho jídelníčku, ale protože to těžko zvládneme optimálně, v každém případě dodávat potřebné minerální látky v organické formě.

S překyselením pomůže užívání produktu pro celou rodinu Liquid Chlorophyll.

I mnoho lékařů začíná uznávat, že příčinou mnoha potíží je překyselení organismu. Přispívá k němu sedavý způsob života, zloba, stres, nevhodná skladba stravy, špatná voda, dýchání, málo pohybu, znečištěné prostředí. Překyselený člověk je stále unavený, bez energie, nedostává se mu dostatečně ulevujícímu spánku, má neurčité bolesti ve svalech, hlavy, zad. Trápí jej ekzémy, podrážděné oči, nos, zácpy nebo průjmy.

Harmonie je prevencí proti virózám, bolení hlavy, zad, žaludku, proti všemu - i proti neustálé únavě. Mysleme na to a pomáhejme svému tělu udržovat vnitřní rovnováhu.


Známe šest stádií překyselení organismu člověka:   

1. Ideální stav

V tomto případě panuje rovnováha mezi kyselinami a zásadami a vyskytuje se dostatečné množství látek, které vyrovnávají výkyvy v poměru kyselin a zásad vznikajících příležitostně během jídla.

2. Skryté překyselení

Jedná se o latentní acidózu. Krev má s ohledem na svoji vysokou schopnost regulace ještě stále dobrou pH hodnotu, avšak „zásobárny“ se již zaplňují zbytky kyselin. V tomto stadiu zaznamenávají odborníci zrádné příznaky zpravidla u pacientů, kteří se necítí výslovně nemocně a stěžují si pouze na nevysvětlitelnou únavu, tlak v oblasti žaludku, případně zácpu.

3. Přechodné překyselení

V tomto případě se jedná o akutní acidózu. Pod tímto označením rozumíme posun v acidobazické rovnováze, jenž může být způsoben jakýmkoliv infekčním onemocněním. Infekce totiž nutí tělo k takovým protiopatřením, jako je např. horečka, průjem, záněty či zvýšené vylučování moče - všeobecné stavy, jež jsou vyvolány nebo zesíleny kyselou látkovou výměnou. Po překonání původce nemoci se látková výměna opět normalizuje - pokud jsou ovšem k dispozici dostatečné zásadité rezervy. Při jejich nedostatku má organismus sklon opětovné infekci, která znovu vyvolává již uvedené "kyselé" reakce.

4. Chronické překyselení

Tato chronická acidóza se projevuje v dramatických podobách onemocnění, jejichž původ bývá částečně připisován "neznámým" příčinám - jako např. u revmatismu.

5. Místní překyselení

K projevům tzv. lokální acidózy patří např. srdeční či mozkové příhody. Jejich příčinou mohou být jednak problémy krevního oběhu způsobené kyselou „sraženinou“ červených krvinek, arteriosklerózou, zvýšeným množstvím fibrinogenu, jenž ovlivňuje vytváření krevních sraženin, jednak i nedostatečný přísun kyslíku v důsledku oslabeného krevního průtoku. V nejhorším případě, kdy dojde k cévnímu uzávěru, jsou části srdečního svalu nebo mozku zcela "odpojeny" od přívodu kyslíku. Tkáň se udusí a umírá.

6. Kyselá smrt

___